У Харківській області з 56 громад 22 під тимчасовою окупацією – голова ОДА

Харків та область окупанти обстрілюють із перших днів масштабного вторгнення

Фото: EPA
У Харківській області 22 із 56 територіальних громад перебувають під тимчасовою окупацією, частину з них армія РФ використовує як транзитну зону. Про це в інтерв'ю "Українській правді" 21 квітня повідомив голова ОДА Олег Синєгубов.

"22 територіальні громади області з 56 ми наразі не контролюємо. Вони знаходяться під тимчасовою окупацією. Дійсно, не можна сказати, що в деяких населених пунктах встановлено окупаційний режим. Вони їх використовують як транзитні зони. Просто проїхали, і все. Їхньої присутності там немає, і стратегічно їм це не потрібно", – наголосив він.

За словами Синєгубова, окупанти тримають свої рубежі у Вовчанську, Куп'янську – там сіра зона, де блокпости перетинаються з українськими військовослужбовцями.

"Ми комунікуємо із цими населеними пунктами. У нас є інформація від розвідки, від територіальних громад, які перебувають під їхнім впливом. Знову ж таки, давайте пройдемося по карті. Не контролюємо північний напрямок – це Липці, Циркуни. Далі слідує вовчанський напрямок – повністю Вовчанський район. Печеніги – там 50 на 50, їхньої присутності немає, але блокпости стоять і їхня техніка проїжджає. Куп'янськ-Вузловий – це зараз основний логістичний центр, куди доїжджає російська ворожа техніка і далі вже йде по ізюмському напрямку. Далі Ізюмський район і нижче – Борова, де зараз крайня точка", – розповів він.

Війна Росії проти України. Головне (оновлюється)

Контекст:

Харків та область окупанти обстрілюють із перших днів масштабного вторгнення, яке розпочалося 24 лютого.

За інформацією начальника слідчого управління Нацполіції регіону Сергія Болвінова станом на 18.00 19 квітня, у Харківській області окупанти вбили 560 мирних жителів, зокрема 26 дітей.