Європарламент вимагає звільнити викраденого українського журналіста Батурина та інших викрадених людей

Журналіст місцевої газети "Новий день" Олег Батурин зник у Каховці Херсонської області 12 березня
Фото: footboom.com
Депутати Європейського парламенту поклали відповідальність за викрадення в Каховці українського журналіста Олега Батурина на Росію і вимагають звільнити його й інших викрадених людей. Про це європарламентарі заявили у коментарі УНІАН.

"Ми, члени Європейського парламенту, самими категоричними висловлюваннями засуджуємо викрадення російськими окупантами журналіста Олега Батурина в місті Каховка в Україні. Європейський парламент вимагає негайно відпустити Олега Батурина й усіх нещодавно викрадених людей, – цитує агентство заяву. – Ми також закликаємо світову спільноту до підтримки цієї вимоги щодо всіх викрадених журналістів і громадян в Україні. Повна відповідальність за ці злочини лежить на Російській Федерації".

Цю вимогу висунули:

  • Петраш Ауштрявічюс, партія "Оновлення Європи";
  • Віола фон Крамон-Таубадель, партія "Зелені";
  • Юозас Олекас, партія "Соціалісти";
  • Міхаель Галлер, партія "Європейська народна партія";
  • Рамона Вікторія Стругаріу, партія "Оновлення Європи";
  • народна депутатка України Іванна Климпуш-Цинцадзе.

Війна Росії проти України. Головне (оновлюють)

Контекст:

Журналіст місцевої газети "Новий день" Олег Батурин зник у Каховці Херсонської області 12 березня. За словами дружини журналіста, приблизно о 16.00 йому зателефонував знайомий і запропонував зустрітися біля автостанції неподалік від його будинку.

"Десь о 16.30 Олег пішов на зустріч, залишивши вдома телефон та документи. Обіцяв повернутися через 20 хвилин. Але не повернувся", – сказала вона. У місцевих чатах повідомляли про присутність російських військових на автостанції приблизно о 16.50 12 березня.

У зв'язку із цим під процесуальним керівництвом Херсонської обласної прокуратури відкрито кримінальне провадження за фактом порушення законів і звичаїв війни.