"Їх більше, вони потужніші". Зеленський назвав найскладніші напрямки на війні з російськими окупантами

Зеленський наголосив, що Сєвєродонецьк потрібно втримати
Фото: ЕРА
Найскладнішими для Збройних сил України напрямками у війні з російськими окупантами є запорізький та сєвєродонецький. Про це 6 червня повідомив журналістам президент України Володимир Зеленський, інформує "РБК-Україна".

Ситуацію в Запорізькій області та Сєверодонецьку Луганської області президент назвав загрозливою.

"На сєвєродонецькому напрямку Україна тримає ситуацію. Їх більше, вони потужніші, але в нас є шанс стримати наступ", – сказав Зеленський.

Він наголосив, що окупації Сєвєродонецька допускати не можна, тому що його подальше звільнення "даватиметься дуже великими жертвами".

Війна Росії проти України. Головне (оновлюється)

Контекст:

На початку квітня Збройні сили України вигнали окупантів із північних областей країни, зараз бої тривають на Донбасі, у Харківській області та в південній частині України.

28 квітня Генштаб ЗСУ повідомляв, що окупанти нарощують темпи проведення наступальної операції в Україні.

6 червня голова Луганської обласної військової адміністрації Сергій Гайдай зазначив, що ситуація в Сєвєродонецьку погіршилася, тривають дуже динамічні бої і українські військові утримують позиції у промзоні міста.

Цього самого дня Генштаб ЗСУ повідомив, що на запорізькому напрямку противник активних бойових дій не вів, але обстрілював цивільну інфраструктуру.

5 червня Зеленський побував із візитом у Запорізькій області.