Київська область може повернутися до планових вимкнень електрики 20 грудня – голова ОВА

У Київській області й далі відновлюють електропостачання
Фото: depositphotos.com
У Київській області графіки вимкнення електрики можуть відновити у вівторок, 20 грудня. Про це в ефірі загальнонаціонального телемарафону 18 грудня розповів голова Київської обласної військової адміністрації Олексій Кулеба, трансляцію вів канал "1+1".

"Київщина продовжує відновлюватися після ракетних обстрілів. На жаль, на цей момент у нас з електроенергією може знаходитися одночасно виключно половина споживачів області. Відповідно, 50% знаходяться без електроенергії", – сказав він.

Кулеба підкреслив, що без електроенергії не залишаються постійно одні й ті самі абоненти.

"Але ми поки що, на жаль, не можемо вийти у графіки, на які ми тільки вийшли буквально три дні тому. Зараз відбуваються екстрені відключення. Дві доби продовжується робота енергетиків і комунальників щодо відновлення енергопостачання і теплопостачання в регіони, які найбільше постраждали від ракетного обстрілу. Це Білоцерківський район, Броварський район", – розповів голова ОВА.

Він зазначив, що о 4.00 18 грудня у Білій Церкві подали тепло, у Броварах увечері 17 грудня під'єднали електрику.

За словами Кулеби, без електрики у Київській області залишається приблизно 600 тис. осіб.

"Планується, що ми повернемося до планових відключень десь у вівторок", – сказав він.

Контекст:

16 грудня вранці РФ завдала чергового масованого ракетного удару по Україні. За даними головнокомандувача ЗСУ Валерія Залужного, окупанти випустили по території країни 76 ракет, захисники збили 60 із них.

Ракети збивали в небі над Дніпропетровською, Вінницькою, Миколаївською, Херсонською, Київською областями, а також над Києвом. У Кривому Розі ракети влучили в житловий будинок, є руйнування, двоє людей загинули і щонайменше восьмеро дістали поранення.

Пошкоджено дев'ять об'єктів генерації електроенергії, повідомили у Міненерго. По всій Україні ввели аварійні вимкнення світла. Після ракетного удару частину регіонів і міст було повністю знеструмлено. Це вже дев'ята хвиля ракетних ударів по енергетичних об'єктах країни, зазначили в "Укренерго".