У Київській області кількість постраждалих від ракетної атаки зросла до чотирьох осіб – голова ОВА

Кулеба розповів про ситуацію у Київській області
Фото: Олексій Кулеба | Голова Київської обласної військової адміністрації / Telegram
Кількість постраждалих у Київській області внаслідок російського ракетного удару 16 грудня зросла до чотирьох осіб. Про це повідомив у Telegram голова обласної військової адміністрації Олексій Кулеба.

"Станом на зараз через ракетну атаку маємо чотирьох постраждалих. Троє вдома, одна людина залишається в лікарні. Стан стабільний", – написав він.

За словами Кулеби, критична інфраструктура в області працює. Продовжують відновлювати електропостачання.

"Ситуація поступово вирівнюється. Енергетики працюють, щоб вийти у планові відключення і до опівночі заживити Бровари та Бориспіль. У Білій Церкві ситуація складніша, але маємо чіткий план відновлення. Прошу набратися терпіння та з розумінням поставитися до обставин", – заявив голова ОВА.

Вранці у Київській області спрацювала ППО, ракети збили, зокрема, поблизу Бучі й у Броварській громаді. Уламки пошкодили приватні будинки. Раніше було відомо про трьох постраждалих.

Контекст:

16 грудня вранці РФ завдала чергового масованого ракетного удару по Україні. За даними Генштабу, Збройні сили України збили 60 із 74 випущених ракет.

Ракети збивали в небі над Дніпропетровською, Вінницькою, Миколаївською, Херсонською, Київською областями, а також над Києвом. У Кривому Розі ракети влучили в житловий будинок, є руйнування. Троє людей загинули, 13 осіб дістали поранення.

Пошкоджено дев'ять об'єктів генерації електроенергії, повідомили у Міненерго. По всій Україні ввели аварійні вимкнення світла. Після ракетного удару частина регіонів і міст були повністю знеструмлені. Це вже дев'ята хвиля ракетних ударів по енергетичних об'єктах країни, зазначили в "Укренерго".