Кількість жертв ранкового обстрілу Кривого Рогу зросла до двох. Окупанти випустили по місту 10 ракет

Окупанти обстріляли Інгулецький район Кривого Рогу із РСЗВ "Торнадо-С", уточнив Вілкул
Фото: Олександр Вілкул / Facebook
У лікарні померла 20-річна дівчина, поранена внаслідок обстрілу окупантами житлового масиву Кривого Рогу Дніпропетровської області вранці 9 липня.

Про це в Telegram повідомив голова обласної військової адміністрації (ОВА) Валентин Резніченко.

"Медики кілька годин боролися за її життя. На жаль, поранення були надважкими… Цей дикунський обстріл мирного міста забрав життя двох людей", – написав керівник ОВА.

Він уточнив, що внаслідок обстрілу дістало поранення ще троє людей.

"Двом лікарі надали допомогу і вони зараз удома. 43-річний чоловік у лікарні. Це батько загиблої дівчини. Як йому сказати, що його дитини більше немає?" – додав Резніченко.

За словами голови військової адміністрації Кривого Рогу Олександра Вілкула, окупанти обстріляли Інгулецький район міста із РСЗВ "Торнадо-С" калібру 300 мм.

"Обстріл із дистанції понад 70 км із району між населеними пунктами Новорайськ та Костирка, окупованої орками частини Херсонської області. 10 ракет – і осколкові, і касетні БК. Постріл "у той бік", просто по центру мирного житлового масиву з великим розльотом ракет", – зазначив Вілкул у Facebook.

Він розповів, що перша загибла жінка 1981 року народження йшла на роботу в дитячий садок, де працювала кухаркою.

"Завдяки нашим воїнам лінію фронту зсунуто до Херсонської області на відстань до 50 км від міста. Але "Торнадо-С", "Смерчі", ракети й далі становлять серйозну небезпеку. Бережіть себе і своїх близьких... Дотримуйтеся правил повітряної тривоги", – наголосив Вілкул.

Війна Росії проти України. Головне (оновлюється)

Контекст:

Російські окупанти неодноразово обстрілювали Дніпропетровську область і, зокрема, Кривий Ріг від початку повномасштабного вторгнення в Україну 24 лютого.

Криворізький район межує із Херсонською областю, частину якої тимчасово окупували війська РФ.