Кличко подякував партнерам із Мюнхена за 15 вагонів гуманітарної допомоги Києву

Кличко розповів міській раді Мюнхена про потреби Києва та подякував за допомогу
Фото: Віталій Кличко / Facebook
Мер Києва Віталій Кличко взяв участь у засіданні міської ради Мюнхена в режимі онлайн та подякував за надану допомогу. Про це він повідомив на своїй сторінці у Facebook.

"Сьогодні на запрошення німецьких партнерів виступив онлайн перед повним зібранням міської ради Мюнхена. Міста – побратима Києва. Наші міста давно пов'язують тісні стосунки та активна співпраця. Підтримує Мюнхен українську столицю і в цей критичний для нашої держави час – коли Україна б’ється за свою незалежність і свободу. Я подякував за те, що від початку березня Мюнхен уже надав Києву 15 вагонів гуманітарної допомоги", – повідомив Кличко.

Він розповів німецьким партнерам про термінові потреби столиці.

"Також зазначив, що Києву сьогодні необхідна пожежно-рятувальна техніка та обладнання, карети швидкої допомоги, засоби захисту цивільного населення – маски, протигази, медикаменти. А також засоби захисту для медиків та рятувальників, які працюють на ліквідацію наслідків обстрілів української столиці. Наші німецькі друзі пообіцяли подальшу допомогу й підтримку. І висловили захоплення мужністю й відвагою українців, які борються сьогодні за демократичні принципи та своє майбутнє", – розповів мер Києва.

Кличко наголосив на необхідності посилити тиск на Росію.

"Окремо я наголосив на необхідності посилення економічного і політичного тиску на РФ. Бо Росія сьогодні загрожує безпеці всієї Європи та цивілізованого світу. Це, я думаю, уже зрозуміло всім. І світ повинен об'єднати зусилля в боротьбі з осатанілим агресором", – резюмував Кличко.

Війна Росії проти України. Головне (оновлюється)

Контекст:

Київ є однією з цілей окупантів, вважає українська влада. В Офісі президента заявили, що російські військові хочуть узяти столицю під контроль і змінити легітимне керівництво України на маріонеткове, хоча в самій РФ такий сценарій спростовували. Військова розвідка Великобританії припускає, що попри відсутність прогресу в наступі на Київ російські війська збираються найближчими тижнями спробувати оточити столицю України.

Окупанти другий тиждень практично щодня обстрілюють Київ.

За інформацією Київської міської військово-цивільної адміністрації станом на 19 березня, від початку вторгнення в місті загинуло 228 людей, зокрема чотири дитини. Поранено 912 осіб, із них 16 дітей.

Станом на 21 березня в Києві внаслідок обстрілів було пошкоджено понад 70 житлових будинків.