Клімкін: У Бучі та Гостомелі встигли почати геноцид, але не встигли організувати концентраційні табори

Клімкін: Їхній сенс у лояльності керівнику та фейковій історії
Фото: ЕРА
Колишній міністр закордонних справ України Павло Клімкін заявив, що Росія планує в Україні застосувати весь фашистський арсенал. Про це він написав 4 квітня у Facebook.

Він опублікував фотографію банки щів, яку залишили після себе у звільнених містах Київської області окупанти.

"Ця банка щів, яку давали російським солдатам. Вони її залишили, коли відступали. Така ж мутна й огидна, як і їхні мізки. Там немає цінностей, є тільки імперські та радянські скріпи, точно як ця банка. Їхній сенс у лояльності керівнику і фейковій історії. Усе так, як було в [італійського диктатора Беніто] Муссоліні. Тому це фашизм. Він хоче знищити нас шляхом свідомого геноциду та винищення", – вважає експерт.

Клімкін назвав інструментами цього знищення деукраїнізацію.

"У Бучі та Гостомелі встигли почати геноцид, але не встигли організувати концентраційні табори. Очевидно, це в планах Кремля, адже весь арсенал сталінізму та фашизму буде задіяний. Якщо б це було можливо, таку саму стратегію застосували б і до всієї Центральної Європи. Як у 1956-му – до Угорщини та у 1968-му – до Чехословаччини", – підкреслив Клімкін.

Він закликав об'єднати зусилля проти РФ, "інакше Росія зруйнує пів світу".

Війна Росії проти України. Головне (оновлюється)

Контекст:

Після звільнення Київської області від російських окупантів, про яке Міністерство оборони України оголосило 2 квітня, у населених пунктах регіону знайдено сотні вбитих мирних жителів, зокрема зі зв'язаними руками. Зокрема багато загиблих від рук окупантів виявили в Бучі.

Генпрокурорка Ірина Венедіктова повідомила, що з території Київської області вивезли 410 тіл убитих мирних жителів.

Дії окупаційних військ засудили в Німеччині, Великобританії, Франції та інших країнах та об'єднаннях держав.

У міноборони РФ назвали фотографії та відеокадри з Бучі "черговою постановкою київського режиму для західних ЗМІ", повідомив пропагандистський канал військового відомства "Звезда". Росія також вимагає скликати 4 квітня засідання Ради Безпеки ООН через "ворожу провокацію українських радикалів", заявив заступник постійного представника Росії при ООН Дмитро Полянський.