Климпуш-Цинцадзе закликала США ввести санкції щодо відповідальних за захоплення підприємств на Донбасі

Зустріч відбулася в Брюсселі
Фото: Embassy of Ukraine in the USA / Посольство України у США / Facebook

Віце-прем'єр-міністр з питань європейської та євроатлантичної інтеграції України Іванна Климпуш-Цинцадзе провела зустріч із головою комітету Сенату США з питань збройних сил Джоном Маккейном і головою комітету з внутрішньої безпеки Роном Джонсоном.

Віце-прем'єр-міністр з питань європейської та євроатлантичної інтеграції України Іванна Климпуш-Цинцадзе закликала до трансатлантичної єдності в питанні збереження західних санкцій проти РФ, можливого внесення до санкційних списків осіб, відповідальних за захоплення українських підприємств на не підконтрольних українському уряду територіях Донбасу, а також осіб, причетних до системних порушень прав людини на окупованих територіях.

Про це вона говорила в Брюсселі під час зустрічі з головою комітету Сенату США з питань збройних сил Джоном Маккейном і головою комітету з внутрішньої безпеки Роном Джонсоном, повідомляє урядовий портал.

Під час зустрічі Климпуш-Цинцадзе також поінформувала американських колег про загострення ситуації на сході України, посилення обстрілу українських позицій і "свідомі провокації" бойовиків.

27 лютого ватажки "ЛДНР" Олександр Захарченко та Ігор Плотницький пригрозили зупинити постачання вугілля і "ввести зовнішнє управління" на українських підприємствах, що працюють на окупованих територіях, якщо до 00.00 1 березня не буде знято блокаду, яку 26 грудня 2016 року оголосили ветерани українських добробатів.

1 березня, після закінчення терміну ультиматуму, бойовики "ДНР" "націоналізували" близько 40 українських підприємств.