Колаборанта, який допомагав росіянам окупувати Київську область, засудили до 15 років ув'язнення

За даними СБУ, в обмін на свою лояльність зрадник дістав від окупантів "гарантії особистої безпеки"
Фото: ЕРА

Колаборанту, який допомагав росіянам окупувати населені пункти Київської області, Броварський міськрайонний суд Київської області призначив покарання у вигляді 15 років ув'язнення. Про це 9 серпня у Facebook поінформувала Служба безпеки України.

"Зокрема, 58-річного мешканця села Перемога Броварського району визнано винним у державній зраді, вчиненій в умовах воєнного стану, і засуджено до 15 років позбавлення волі. Установлено, що від початку тимчасової окупації частини Київщини зрадник ініціативно пішов на співпрацю з представниками збройних сил Росії", – ідеться в повідомленні.

Зловмисник передавав окупантам інформацію про розташування блокпостів тероборони, вичерпні досьє на місцевих жителів, зокрема адреси проживання, вид професійної діяльності та ідейні переконання, здавав співробітників правоохоронних органів, військовослужбовців, представників тероборони та членів їхніх родин.

Крім цього, зрадник допомагав окупантам у мародерстві – він наводив російських загарбників на покинуті будинки й "долучався до процесу".

За даними СБУ, в обмін на свою лояльність зрадник дістав від окупантів "гарантії особистої безпеки".

Війна Росії проти України. Головне (оновлюється)

Контекст:

На територію Київської області російські військові зайшли 24 лютого. Вони намагалися захопити столицю, щоб усунути чинну владу. За даними Служби безпеки України, президент РФ Володимир Путін планував бліцкриг, але він провалився.

2 квітня Київську область звільнили від окупантів. У населених пунктах регіону знайдено сотні вбитих мирних жителів, більшість – із вогнепальної зброї.