"Коли лунають сирени, загроза справді є". Голова Львівської області закликав людей не ігнорувати сигнали тривоги і не займатися "блогерством"

Козицький нагадав, що в жодному разі не можна фотографувати або знімати відео місця влучань і викладати це в інтернет
Фото: depositphotos.com
У зв'язку з ракетними ударами по Львову, яких Росія завдала 26 березня, голова Львівської обласної військової адміністрації Максим Козицький звернувся у своєму Telegram до громадян із наполегливим проханням не ігнорувати сирени та одразу ховатися в безпечне місце.

"Учорашні події чітко дають зрозуміти, що коли лунають сирени, загроза справді є. Чуєте сирену – ідіть у безпечне місце та чекайте на інформацію з офіційних джерел", – пише він.

Також Козицький нагадав, що в жодному разі не можна фотографувати або знімати відео місця влучань та викладати це в інтернет.

"Таке "блогерство" може тягнути за собою людські жертви та кримінальну відповідальність "блогерів", – додав голова області.

Він нагадав, що 26 березня патрульна поліція області вже затримала кількох людей, які надсилали схожу інформацію російським абонентам. Вони фіксували моменти влучання ракет і пересування військових ЗСУ.  Поліція опрацювала понад 1800 звернень від громадян щодо підозрілих людей та об’єктів, зазначив Козицький.

Війна Росії проти України. Головне (оновлюють)

Контекст:

Львів 26 березня обстріляли двома залпами. Удари російських окупантів припали на нафтобазу і завод, виникла пожежа. Унаслідок нападу, за даними місцевої влади, постраждало п'ятеро людей. За словами мера міста, ударною хвилею було пошкоджено також школу та дитячий садок.