"Комбат сказав кидати гранату в кожен підвал, не дивлячись, а там сиділо четверо маленьких дітей". Окупант розповів про зачистку українських сіл

За даними Генштабу ЗСУ, втрати серед особового складу російських окупантів в Україні станом на 13 травня сягнули приблизно 26,9 тис. військових
Фото: Генеральний штаб ЗСУ / General Staff of the Armed Forces of Ukraine / Facebook

Командування російських військових вдається до жорстоких заходів під час зачистки окупованих населених пунктів України. Про це свідчить перехоплення розмови окупанта зі своєю дружиною, яку 13 травня у Facebook опублікувало Головне управління розвідки Міністерства оборони України.

"Село взяли нещодавно. У нас дев'ять 300-х. Морпіхів близько 100 заходило. Вийшло 50. А комбат каже: "У кожен підвал кидайте гранату, не дивлячись. А потім уже заходьте". Хлопці не стали закидувати. А потім зайшли – а там четверо дітей сидять маленьких", – розповів військовий.

Під час розмови він сказав, що хоче покинути зону бойових дій.

Дружина окупанта у відповідь запропонувала йому "впасти з танка", щоб травмуватися. На її думку, іншого виходу в чоловіка немає – ротації не буде, оскільки військовослужбовці у РФ масово відмовляються від участі у війні в Україні. Чоловік, зі свого боку, схиляється до того, що краще "отримати поранення, тому що всі ушкодження перевіряють ефесбешники".

Війна Росії проти України. Головне (оновлюється)

Контекст:

Президент РФ Володимир Путін оголосив про вторгнення російських військ в Україну 24 лютого, того ж дня збройні сили РФ атакували Україну з півдня, півночі (зокрема з території Білорусі) та сходу.

За час повномасштабного вторгнення російська армія захопила частину Київської, Чернігівської, Сумської, Харківської, Запорізької, Херсонської, Миколаївської, Донецької та Луганської областей. На початку квітня РФ відступила з північних регіонів України, зосередивши зусилля на наступі на сході України. Також бої точаться в південних областях країни.

За даними Генштабу ЗСУ, втрати серед особового складу російських окупантів в Україні станом на 13 травня сягнули приблизно 26,9 тис. військових.