Компанії Ахметова надали понад 50 млн грн на медикаменти для українських лікарень – гендиректор "Запоріжсталі"

"Метінвест" надає допомогу тим, хто виїжджає з Маріуполя та інших міст, де зараз тривають активні бойові дії
Фото: Запоріжсталь / Facebook
Внесок компанії СКМ Ріната Ахметова у перемогу України над Росією становив майже 72 млн грн, на медикаменти для українських лікарень вона виділила понад 50 млн грн, розповів генеральний директор компанії "Запоріжсталь" Олександр Мироненко в ефірі телеканала "Україна 24".

"Ми виділили на лікарні, які приймають людей та поранених бійців, понад 50 млн грн. Тільки сьогодні я передавав запорізькому військовому шпиталю допомогу на 2,5 млн грн. Ми отримуємо від лікарів інформацію про те, що їм необхідно, збираємо все – замовляємо у Європі або купуємо в Україні – доставляємо ці ліки в наші гуманітарні хаби, а тут ці ліки сортуються та розподіляються по лікарнях", – пояснив Мироненко.

За його словами, "Метінвест" надає допомогу тим, хто виїжджає з Маріуполя та інших міст, де зараз тривають активні бойові дії.

"Ми робимо все, щоб приймати цих людей, показувати їм, що вони потрібні. У Запоріжжі, Кам'янському, Кривому Розі функціонують центри, організовані компанією "Метінвест", куди ці люди можуть звернутися, щоб отримати всю необхідну допомогу та розпочати життя на новому місці. У цих центрах працюють психологи, які надають першу допомогу цим людям, адже вони перебувають у шоковому стані. Я зустрічав багато таких людей – їх дуже важко привести до тями, на це потрібно дуже багато часу", – розповів керівник.

Він зазначив, що допомога має і третій фронт: гуманітарні хаби, відкриті на всіх підприємствах "Метінвесту", вони займаються збором та поширенням гуманітарної допомоги – це речі першої необхідності, продукти та ліки.

Війна Росії проти України. Головне (оновлюється)

Контекст:

"Метінвест" підготував майже 6 тис. спальних місць для вимушених переселенців, а також забезпечує їх товарами першої необхідності.

Спільно із ДТЕК та Фондом Ріната Ахметова компанія створила фонд "Рятуємо життя", який уже закупив для українців 2,5 тис. тонн продуктів, пише видання "Сьогодні".