"Метінвест" облаштовує 5,5 тис. спальних місць для переселенців із гарячих точок

Компанія купує необхідні для приймання переселенців речі
Фото: metinvest.media
Група "Метінвест" Ріната Ахметова та Вадима Новинського організовує місця для приймання вимушених переселенців із найгарячіших точок України, зокрема з Маріуполя. На базах відпочинку, у санаторіях, профілакторіях та гуртожитках у Запоріжжі, Кривому Розі, Кам'янському та Покровську буде організовано приблизно 5500 спальних місць, повідомили у пресслужбі компанії.

Волонтери "Метінвесту" вже зібрали ковдри, подушки, білизну та інші необхідні для переселенців речі, компанія закуповує матраци, створила умови для приготування їжі, є товари першої необхідності – питна вода, продукти та ліки. Із внутрішніми переселенцями на місцях будуть за потреби працювати психологи та лікарі.

"Ми віримо, що здоровий глузд прокинеться в нашого ворога і гуманітарні коридори будуть працювати. Люди дуже чекають на допомогу в містах, де вже понад тиждень ідуть безперервні обстріли. Маріуполь сьогодні просто гине без їжі й води. Ми готові допомагати. Ми знаємо як, і головне – нам є чим допомогти. Сподіваємося, що ця жахлива ситуація в найближчі години буде вирішена і ми зможемо врятувати людей", – сказав генеральний директор групи "Метінвест" Юрій Риженков.

Колони з гуманітарним вантажем та евакуаційними автобусами вже сформовано в Запоріжжі, вони чекають на відкриття "зеленого коридору" в Маріуполь, підкреслили у пресслужбі компанії.

Війна Росії проти України. Головне