"Укрметалургпром" вимагає виключити всі російські компанії із Worldsteel

Російський метал став руйнівним, призначеним для кривавої розправи над українським народом, ідеться в листі
Фото: pixabay.com
Асоціація "Укрметалургпром", яка об'єднує провідні металургійні підприємства та гірничо-збагачувальні комбінати України, вимагає виключити всі російські компанії зі Світової асоціації виробників сталі Worldsteel. Про це йдеться в офіційному листі, опублікованому на сайті групи "Метінвест".

"Всесвітня асоціація виробників сталі – найбільша та найавторитетніша галузева асоціація. Проте, на жаль, серед її шановних учасників – представники окупантів: компанія "Евраз", Магнітогорський металургійний комбінат, "Металлоинвест", група НЛМК, Трубна металургійна компанія, "Северсталь", асоціація "Русская сталь" та інші. Ми вважаємо ці російські компанії пособниками терористів, які фінансують війну. Із їхньої мовчазної згоди колись життєдайний метал перетворився на руйнівний, призначений для кривавої розправи над українським народом", – ідеться в листі.

У документі наголошено, що українська металургійна спільнота всіма силами допомагає армії, організовує гуманітарну допомогу, не зупиняє роботи підприємств там, де це можливо, підтримуючи економіку країни.

"Багато металургів та гірників приєдналися до лав українських збройних сил, щоб захищати свою батьківщину. Бомбосховища металургійних та гірничовидобувних підприємств стали другим домом для жителів Маріуполя, Авдіївки, Кривого Рогу, Запоріжжя та інших українських міст", – зазначили автори.

Фото: metinvest.media

Гірничо-металургійна група "Метінвест" купує для територіальної оборони України засоби захисту в умовах війни – бронежилети, каски та аптечки, компанія виділила на це €10 млн. Окрім того, у Польщі створили гуманітарний хаб на базі компанії "Метінвест". На ньому акумулюється допомога європейських країн для українців.

ПАТ "АрселорМіттал Кривий Ріг" виділило $2 млн на забезпечення гуманітарних потреб України під час війни з Росією. Підприємство переказало $1 млн на банківський рахунок українського уряду для гуманітарних цілей: забезпечення житлом, харчовими продуктами, ліками та одягом біженців і переміщених осіб. Компанія також виділила додатковий $1 млн на надання гуманітарної допомоги у місті Кривий Ріг – забезпечення медичними засобами та обладнанням місцевих лікарень, насамперед тих, де лікуватимуть поранених, писало агентство "Інтерфакс-Україна".

Війна Росії проти України. Головне (оновлюють)