Міноборони Білорусі спростовує інформацію про авіаудар по її території. Білоруси кажуть, що вибухи були

Силовики Білорусі стверджують, що нічого не відбувалося
Фото: Государственный пограничный комитет Беларуси / Facebook
Міністерство оборони Білорусі заявило 11 березня у Telegram, що завдання ударів російськими літаками по білоруській території, про що повідомляли українські силовики, насправді не було.

За даними Державної прикордонної служби України, російські штурмовики залетіли в повітряний простір України в Рівненській області та завдали вогневого ураження населеному пункту Копані в Білорусі. Збройні сили України назвали це провокацією з метою втягнення збройних сил Білорусі у війну з Україною.

Міноборони Білорусі заявило, що "розповсюджувана інформація про завдання ударів по території Республіки Білорусь є черговою провокацією і спробою розкачати білоруське суспільство".

"Станом на 18.30, попри заяви українських чиновників та низки Telegram-каналів, ні засоби контролю та розвідки повітряного простору, ні підрозділи МНС, які виконують завдання у цих районах, не підтверджують такої інформації", – стверджують білоруські військові.

Жителі прикордонних з Україною районів Білорусі підтвердили "Нашай Ніве", що інцидент на українсько-білоруському кордоні був, але вибухи були не в районі Копані, а біля населеного пункту Бухлічі (чотири кілометри на північ). Очевидці кажуть, що "пролетіло чотири літаки у бік України, після чого пролунали вибухи". Місцеві жителі нарахували три "дуже сильні вибухи" та задимлення.

Скріншот: google.com.ua / maps

Війна Росії проти України. Головне (оновлюється)

Контекст:

Інцидент на кордоні України з Білоруссю стався на тлі масового вторгнення Росії в Україну за підтримки Білорусі. 24 лютого з білоруської території в Україну зайшли російські окупанти, білоруські аеродроми та військові бази РФ використовує для продовження агресії проти України.