"Місяць, як російські війська вторглися до України". Loboda вперше засудила дії російських окупантів. Раніше її запропонували позбавити звань

Лобода: Мої родичі, тато, бабуся досі під Києвом у селі. Наш рідний Ірпінь зруйнували
Фото: LOBODA / Facebook
Українська співачка Loboda (Світлана Лобода), яка до нападу РФ на Україну будувала кар'єру в РФ, 24 березня у своєму Telegram-каналі звернулася зі словами подяки до українських ЗСУ.

"Сьогодні рівно місяць, як це страшне слово "війна" увійшло в життя кожного українця. Рівно місяць, як російські війська вторглися на територію України. Тисячі вбитих, ні в чому не винних людей, десятки тисяч поранених. Зруйновано наші рідні міста і життя, загинула жахлива кількість дітей. Українські воїни доводять, що Україна не здасться ніколи і її не зламати жодній армії у світі! Низький уклін нашим воїнам, нашому народу та нашій землі! – написала вона. – Мої родичі, тато, бабуся досі під Києвом у селі. Наш рідний Ірпінь зруйнували. Пишу і сльози неможливо зупинити”.

Війна Росії проти України. Головне (оновлюється)

Контекст:

28 лютого українська ведуча Катя Осадча звернулася до Лободи із закликом не замовчувати російську агресію проти України.

1 березня, майже за тиждень після вторгнення РФ в Україну, Loboda, не називаючи імен, звернулася до людей, "які вершать долі, закінчити це пекло". 17 березня артистка показала свій український паспорт, заявивши, що є громадянкою України.

21 березня комітет гуманітарної та інформаційної політики звернувся до президента України Володимира Зеленського з пропозицією щодо позбавлення державних нагород – почесних звань "народний артист України" та "заслужений артист України" – деяких культурних діячів, серед яких вказали й Лободу.