"Мобілізація лише відтягує поразку в часі". В Офісі президента України заявили, що Росія вже програла війну

У звіті американського Інституту вивчення війни від 6 грудня йдеться про те, що Росія може оголосити другу хвилю мобілізації
Фото: depositphotos.com

Проведення мобілізації не допоможе Росії уникнути поразки у війні проти України. Про це 12 грудня у Twitter заявив радник глави Офісу президента України Михайло Подоляк.

"Росія вже програла цю війну – мобілізація лише відтягує її поразку в часі. Після того як Україна звільнить території, а поразка Росії буде оформлена офіційно, треба зробити все, щоб російська агресія не повторилася", – наголосив Подоляк.

За його словами, необхідне проведення спецтрибуналу, ухвалення  вироків "авторам війни" та прийняття України до НАТО.

Війна Росії проти України. Головне (оновлюється)

Контекст:

24 лютого президент Росії Володимир Путін оголосив про вторгнення в Україну під виглядом таких собі "демілітаризації" й "денацифікації". Спочатку, за даними СБУ, Путін розраховував захопити Україну за кілька днів. Але бліцкриг провалився.

21 вересня Путін оголосив "часткову" мобілізацію в Росії для поповнення військ, що вторглися в Україну. 28 жовтня міністр оборони Росії Сергій Шойгу доповів Путіну про завершення "часткової" мобілізації.

4 листопада Путін заявив, що у РФ мобілізували 318 тис. осіб. За його словами, 49 тис. із них перебувають у зоні бойових дій.

У звіті американського Інституту вивчення війни від 6 грудня йдеться про те, що Росія може оголосити другу хвилю мобілізації.

Окрім того, Росія вже фактично проводить мобілізацію на окупованих територіях України, повідомляв речник Міністерства оборони України Олександр Мотузяник 3 листопада. За його словами, росіяни проводять облави на чоловіків призовного віку, їх насильно доправляють до військкоматів.