На Донбасі 15 травня відбито 17 атак окупантів, збито два ворожі вертольоти – штаб Об'єднаних сил

ЗСУ захищають від окупантів Донбас
Фото: Сухопутні війська ЗС України / Facebook
15 травня станом на 21.00 Збройні сили України відбили на Донбасі 17 атак російських окупантів, бої тривають. Про це поінформувало у Facebook угруповання Об'єднаних сил.

"Українські захисники і захисниці зі складу угруповання Об’єднаних сил відбили сьогодні 17 атак ворога. Ще на двох локаціях тривають бої. Наші відважні воїни завдають рашистським загарбникам втрат у живій силі і техніці", – ідеться в повідомленні.

За даними українських військових, минулої доби ЗСУ у Донецькій і Луганській областях знищили три танки, одну артилерійську систему, шість одиниць бойової броньованої техніки та один ворожий автомобіль.

"Підрозділи протиповітряної оборони в небі українського Донбасу збили два ворожі вертольоти (Ка-52 і Мі-28) та п'ять безпілотних літальних апаратів типу "Орлан-10", – зазначили в штабі угруповання ОС.

У ЗСУ пояснили, що вздовж усієї лінії оборони на Донбасі окупанти залучають бойову авіацію, реактивні системи залпового вогню, ствольну артилерію великих калібрів, танки, міномети різних систем.

"[Також ворог] завдає ракетно-бомбових ударів по цивільних об'єктах інфраструктури, мирних житлових кварталах. Окупанти обстріляли 23 населені пункти в Донецькій та Луганській областях, зруйнували і пошкодили 32 житлові будинки", – розповіли українські військові.

Війна Росії проти України. Головне (оновлюється)

Контекст:

Генеральний штаб Збройних сил України на початку квітня повідомляв, що Росія перегруповувала свої війська, щоб зосередити зусилля на наступі на сході України, мета – окупувати всю територію Донецької та Луганської областей.

Станом на 15 травня, за даними Генштабу ЗСУ, українські військові знищили приблизно 27,4 тис. російських окупантів, 164 вертольоти й тисячі одиниць іншої бойової та військової техніки, включно з кораблями.