У Донецькій області – масові обстріли по всій лінії фронту, окупанти спробували атакувати на авдіївському та мар'їнському напрямках – ОВА

Російська армія і далі обстрілює мирне населення у Донецькій області

Фото: Павло Кириленко / Facebook
Минулої ночі в Донецькій області російська армія здійснила масові обстріли по всій лінії фронту і завдала ударів по містах у тилу, внаслідок чого одна людина загинула. Про це 7 травня повідомив у Facebook голова Донецької обласної військової адміністрації Павло Кириленко.

Зазначають, що найбільших пошкоджень зазнало місто Бахмут.

"Масові обстріли по всій лінії фронту і удари по містах у тилу – так минула сьогоднішня ніч. Найбільше від російської зброї сьогодні постраждав Бахмут – там росіяни здійснили авіаобстріл. Точно відомо про одного загиблого, і є підстави вважати, що підсумкова кількість жертв буде вищою. В місті повністю зруйновано два приватні будинки, пошкоджено 11 будинків та приміщення кількох підприємств", – ідеться в повідомленні.

У Малотаранівці під Краматорськом поранення дістало двоє осіб, пошкоджено сім житлових будинків, магазин та клуб.

За даними ОВА, росіяни завдали авіаудару також по Дружківці – пошкоджено чотири багатоповерхові будинки, школу, автостоянку та приміщення підприємства. Інформації щодо постраждалих немає.

Одна людина дістала поранення у Дробишеві під Лиманом. Окупанти обстріляли також Костянтинівку – наслідки обстрілів уточнюють, повідомив Кириленко.

Крім того, всю ніч тривали обстріли на світлодарському та очеретинському напрямках. В Очеретиному частково перебито електропостачання.

Повідомляють також, що під ранок росіяни спробували атакувати на авдіївському та мар'їнському напрямках – обидві атаки ЗСУ відбили. На мар'їнському напрямку росіяни застосували авіацію, на авдіївському – працюють "Гради", написав голова ОВА.

Війна Росії проти України. Головне (оновлюється)

Контекст:

Із середини квітня окупанти зосередили сили на сході України. "Російські війська розпочали битву за Донбас, до якої давно готувалися", – сказав президент України Володимир Зеленський. Він підкреслив, що українці захищатимуться і "питання часу – коли вся територія нашої держави буде звільнена".

28 квітня Генштаб ЗСУ повідомив, що окупанти нарощують темпи проведення наступальної операції в Україні. На думку Зеленського, Росія "робить усе, щоб знищити будь-яке життя" на Донбасі.