У Херсонській області через обстріли без водопостачання залишилося кілька громад

З Кривого Рогу організували підвезення питної води жителям Нововоронцовської громади
Фото: Ярослав Янушевич / Херсонська ОДА (ОВА) / Telegram

У Херсонській області через обстрілм без водопостачання залишилося кілька громад. Про це 18 серпня у Telegram повідомив голова обласної військової адміністрації Ярослав Янушевич.

"Через бойові дії громади Херсонщини залишилися без централізованого водопостачання. Провести ремонтні роботи нині неможливо, адже окупанти постійно обстрілюють населені пункти. Люди в прямому сенсі опинилися на межі гуманітарної катастрофи", – наголосив голова ОВА.

Він зазначив, що зараз це одне з головних питань для місцевої влади.

"Тому ми посилено працюємо над налагодженням постачання питної води до деокупованих територій. Спільно з колегами із Кривого Рогу організували підвезення питної води жителям Нововоронцовської тергромади. Далі комунікуватимемо з іншими громадами, які залишилися без постачання води", – уточнив Янушевич.

Війна Росії проти України. Головне (оновлюється)

Контекст:

Після нападу на Україну 24 лютого російські окупаційні війська, зокрема, захопили частину території Херсонської області.

Оперативне командування ЗСУ "Південь" повідомило 28 травня, що українські військові перейшли в контрнаступ на півдні. Просування військ у цьому регіоні відбувається повільно, але впевнено, розповіли в командуванні 11 липня.

У Херсонській ОВА повідомили 2 серпня, що ЗСУ звільнили від російських окупантів уже 53 населені пункти в регіоні.

Збройні сили України вивели з ладу кілька мостів в Херсонській області, які російські окупанти використовували для поповнення постачання. Навіть якщо росіянам вдасться їх відновити, вони залишаться вразливим місцем, вважають у британській розвідці.