Українська авіація завдала чотирьох ударів по скупченнях ворога у Миколаївській і Херсонській областях – ОК "Південь"

Авіація завдала ударів по скупченнях техніки, озброєння та живої сили росіян у Баштанському і Бериславському районах
Фото: Командування Повітряних Сил ЗСУ / Air Force Command of UA Armed Forces / Facebook
Українська бойова авіація 18 серпня завдала чотирьох ударів по скупченнях живої сили, техніки та озброєння російських окупантів у Баштанському районі Миколаївської області й Бериславському районі Херсонської області.

Про це повідомили 19 серпня в оперативному командуванні Збройних сил України "Південь".

Ракетно-артилерійські підрозділи ЗСУ на півдні виконали понад 200 вогневих завдань, "у тому числі і з руйнуванням ворожих планів полагодити та продовжувати використовувати Каховський міст", ідеться у зведенні.

"Наразі підтверджені втрати ворога складають 73 рашисти, три танки, чотири пускові установки та одну радіолокаційну станцію до ЗРК С-300, п'ять одиниць броньованої та автомобільної техніки, ще один склад боєприпасів. Остаточні втрати ворога дорозвідуються", – повідомили в ОК "Південь".

Загалом минулої доби, за даними Генштабу, ЗСУ знищили 400 окупантів, 10 танків та десятки іншої техніки.

Війна Росії проти України. Головне (оновлюється)

Контекст:

Після повномасштабного вторгнення в Україну 24 лютого російські окупаційні війська, зокрема, захопили частину території Миколаївської та Херсонської областей.

Оперативне командування ЗСУ "Південь" повідомило 28 травня, що українські військові перейшли в контрнаступ на півдні. Просування військ у цьому регіоні відбувається повільно, але впевнено, розповіли в командуванні 11 липня.

У Херсонській ОВА повідомили 2 серпня, що ЗСУ звільнили від російських окупантів уже 53 населені пункти в регіоні.

Збройні сили України вивели з ладу кілька мостів, які російські окупанти використовували для поповнення постачання. Навіть якщо росіянам удасться їх відновити, вони залишаться вразливим місцем, вважають у британській розвідці.