На кордоні України затримано майже 2,2 тис. військовозобов'язаних, які намагалися покинути країну – Держприкордонслужба

Прикордонники розповіли, як чоловіки намагаються перетнути кордон України
Фото: Державна прикордонна служба України / Facebook
Від початку масштабного вторгнення Росії в Україну та введення у зв'язку із цим обмежень на виїзд із країни на кордоні затримали до 2,2 тис. українців, які підлягають мобілізації. Про це 10 квітня поінформувала у Facebook Державна прикордонна служба України (ДПСУ).

"Із початку повномасштабного вторгнення Росії на кордоні затримали майже 2,2 тис. військовозобов'язаних чоловіків. Частина з них із надією обійти обмеження на виїзд за кордон стала жертвами шахраїв. Останні через анонімні канали пропонують незаконні послуги, за які беруть гроші, і зникають", – ідеться у повідомленні.

У ДПСУ зазначили, що дехто намагається підкупити прикордонників, а "частина порушників використовує підроблені документи, у яких приписують собі чи дітям інвалідність, називають померлими живих дружин чи дописують кількість дітей".

"Але фальшиві папери прикордонники теж ефективно виявляють. Тож більшість порушників намагається подолати кордон поза пунктами пропуску за допомогою провідників. Останні, як показує досвід, не дуже переймаються безпекою своїх "підопічних", – пояснили у відомстві.

За його даними, "останнім часом траплялося, що правоохоронці виявляли тіла чоловіків на берегах прикордонних водойм, так само порушниками виявилися чоловіки, які стали жертвами негоди в Карпатах".

Війна Росії проти України. Головне (оновлюють)

Контекст:

Виїзд за межі України заборонено чоловікам віком 18–60 років. Покинути країну можуть лише деякі категорії громадян чоловічої статі.