На кожну російську ракету чи безпілотник має припадати доправлена в Україну гаубиця, танк, бронемашина – Кулеба

Кулеба закликав партнерів постачати більше військової техніки, щоб покласти край російському терору проти України
Фото: Міністерство закордонних справ України / MFA of Ukraine / Facebook
Міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба на тлі чергової російської масованої ракетної атаки закликав посилити військову допомогу Україні, щоб відновити мир і безпеку. Повідомлення він опублікував у Twitter.

"На кожну російську ракету або безпілотник, націлені на Україну й українців, має припадати гаубиця, доправлена в Україну, танк для України, бронемашина для України. Це фактично поклало б край російському терору проти України й відновило б мир і безпеку в Європі та за її межами", – написав міністр.

Контекст:

16 грудня вранці РФ завдала чергового масованого ракетного удару по Україні. За даними головнокомандувача ЗСУ Валерія Залужного, окупанти випустили по території країни 76 ракет, захисники збили 60 із них.

Ракети збивали в небі над Дніпропетровською, Вінницькою, Миколаївською, Херсонською, Київською областями, а також над Києвом. У Кривому Розі ракети влучили в житловий будинок, є руйнування, троє людей загинули, 13 осіб, зокрема четверо дітей, дістали поранення.

Пошкоджено дев'ять об'єктів генерації електроенергії, повідомили в Міненерго. По всій Україні ввели аварійні вимкнення світла. Після ракетного удару частина регіонів і міст були повністю знеструмлені. Це вже дев'ята хвиля ракетних ударів на енергетичні об'єкти країни, зазначили в "Укренерго".