На південь від окупованого Мелітополя пролунало вісім вибухів – мер

Окупанти перемістили техніку та особовий склад із Мелітополя ближче до моря
Фото: Фото: РИА "Мелитополь" / Facebook
У південному напрямку від тимчасово окупованого Мелітополя Запорізької області 28 вересня чути було гучні вибухи.

Про це у Telegram повідомив мер міста Іван Федоров.

"Жителі Мелітополя та Мелітопольського району повідомляють про вісім гучних вибухів у південному напрямку від Мелітополя. Уточнюємо інформацію", – написав він.

Як зазначає "РИА Мелитополь", звуки вибухів лунають з боку Молочного лиману, де розташовані військові бази російських окупантів.

За інформацією видання, росіяни перемістили техніку та особовий склад ближче до моря, оскільки дислокуватися у Мелітополі вже надто небезпечно.

Війна Росії проти України. Головне (оновлюється)

Контекст:

Після нападу на Україну російські окупаційні війська захопили частину території Запорізької області. 26 лютого після боїв зі Збройними силами України окупанти зайшли до 150-тисячного Мелітополя.

Федоров повідомив вранці 23 вересня у Telegram про вибух у місті. Він зазначив, що люди бояться виходити з дому і цей страх на руку окупантам: у перший день подомового "голосування" на псевдореферендумі росіянам потрібно, щоб усі тихо сиділи вдома.

Напередодні так званого референдуму, як повідомляв Федоров, 22 вересня окупанти влаштували теракт у Мелітополі, щоб звинуватити в ньому українську владу.

У Мелітополі лише 10% жителів погодилися підтримати псевдореферендум через страх можливих тортур з боку окупантів, розповів 26 вересня Федоров.