У Сумській області окупанти розстрілюють людей на вулицях, виганяють із будинків, змушують іти пішки в Росію – голова Сумської ОВА

У місті Тростянець розстріляли жінку, яка просто пересувалася містом на велосипеді, повідомляють в ОВА
Фото: ЕРА
У Сумській області російські загарбники тероризують місцеве населення, проте люди не піддаються залякуванню. Про це 23 березня повідомив у Telegram голова Сумської обласної військової адміністрації Дмитро Живицький.

За словами Живицького, найбільше від дій окупантів сьогодні страждає місто Тростянець.

"Убивають мирних людей, немає електроенергії, немає води, немає можливості доставити ліки. У Тростянці небезпечно просто перебувати на вулиці. Вони розстрілюють людей. У місті розстріляли жінку, яка просто пересувалася містом на велосипеді. Не дають можливості ховати померлих і загиблих", – розповів голова ОВА.

Він також додав, що місцеві жінки змушені народжувати дітей удома, оскільки лікарня була неодноразово обстріляна окупантами, а автомобіль швидкої допомоги вони викрали.

За даними Живицького, терор триває також у населених пунктах Краснопільської громади.

"Ходять по будинках, забирають мобільні телефони, відібрали всю зброю у місцевих мисливців... Продовжують орки перевіряти документи, не знаю, що вони хочуть там знайти. Займають сьогодні і школи, і будинки – виганяють людей надвір. Примушують пішки йти до Росії, але люди відмовляються", – розповів він.

Живицький також зазначив, що загарбники змушують людей робити вибухові пристрої, але ті відмовляються.

Глава ОВА подякував місцевим жителям за їхню позицію.

"Від нашої позиції залежить хід цієї війни. Ми стоїмо на своєму – ніякої співпраці з окупантами бути не може, тому ми працюємо на нашу перемогу", – наголосив він.

Війна Росії проти України. Головне (оновлюється)

Контекст:

Сумська область – один із регіонів, де з початку російського вторгнення, з кінця лютого, тривають активні бойові дії.

Російські війська постійно обстрілюють населені пункти регіону, включно з обласним центром. Зокрема, окупанти завдали авіаудару по Сумах та Сумському району ввечері 20 березня, повідомляла у Facebook Сумська міськрада.