Начальника окупаційної міліції Василівки з позивним Берія повідомили про підозру – Нацполіція України

Василівку тимчасово окупували росіяни
Фото: 061.ua
Колишнього підполковника української міліції, звільненого з органів внутрішніх справ 2015 року, повідомили про підозру в колабораціонізмі. За даними МВС, він погодився очолити окупаційне відділення міліції Василівки Запорізької області.

Про це повідомив 12 січня департамент внутрішньої безпеки Національної поліції України.

Фігурант – 49-річний колишній начальник лінійного відділу на станції Ясинувата управління МВС України на Донецькій залізниці.

Як з'ясували співробітники СБУ й департаменту внутрішньої безпеки Нацполіції, перебуваючи на тимчасово окупованій території Запорізької області, чоловік погодився на пропозицію ворога й добровільно очолив окупаційне управління внутрішніх справ Василівки та Василівського району.

"За вказівкою зрадника з позивним Берія так звані народні міліціонери виявляли серед місцевого населення проукраїнськи налаштованих громадян, здійснювали пошук і вилучення вогнепальної зброї, у тому числі в поліцейських і учасників антитерористичної операції, які не встигли евакуюватися", зазначають у повідомленні.

Чоловіку заочно оголосили про підозру за ч. 7 ст.111-1 (колабораційна діяльність) Кримінального кодексу України. Санкція статті передбачає покарання до 15 років позбавлення волі.

Контекст:

Після повномасштабного нападу на Україну 24 лютого 2022 року російські війська захопили частину Запорізької області. Обласний центр росіяни захопити не змогли, але регулярно обстрілюють його й інші міста регіону.