Нацбанк України переказав на потреби військових 14,3 млрд грн зі спецрахунку

24 лютого Нацбанк відкрив мультивалютний рахунок для збору коштів на підтримку ЗСУ
Фото: National Bank of Ukraine (NBU) / Flickr
Нацбанк України переказав на потреби армії 14,35 млрд грн зі спеціального рахунку. Про це повідомила пресслужба НБУ 4 квітня.

НБУ переказав, зокрема, 950 млн грн на потреби Нацгвардії України, 1 млрд 650 млн – Нацполіції, 10 млрд 775 млн грн – Міністерству оборони, 980,2 млн грн – Держприкордонслужбі України.

"Залишок коштів на спецрахунку, який Національний банк відкрив для підтримки Збройних сил України, становить близько 15 млн грн", зазначили в релізі.

На рахунок із моменту його відкриття надійшло майже 14,4 млрд грн в еквіваленті.

"Майже 4,7 млрд грн в еквіваленті надійшло з-за кордону в іноземній валюті – долари США, євро, фунти, канадські долари, китайські женьміньбі, японські єни, швейцарські франки, польські злоті, австралійські долари", – уточнила пресслужба регулятора.

Як переказувати гроші на спецрахунок, Нацбанк інформує тут.

Війна Росії проти України. Головне (оновлюється)

Контекст:

24 лютого, у перший день повномасштабного вторгнення окупаційних військ РФ в Україну, Нацбанк відкрив спеціальний рахунок для збору коштів на підтримку ЗСУ.

"Рахунок мультивалютний, створений та відкритий як для переказу коштів від міжнародних партнерів та донорів – в іноземній валюті (долари США, євро, британські фунти), так і від українського бізнесу та громадян – у національній валюті", зазначили у пресслужбі регулятора.