"Не так багато, як треба". Зеленський розповів, якої військової допомоги Україна хоче від Заходу

Україна передала партнерам список військової техніки, яку вона шукає і яку вони мають, зазначив Зеленський
Фото: president.gov.ua
Україна під час війни проти РФ, яка почалася 24 лютого, потребує танків, літаків і бронетранспортерів. Про це в інтерв'ю The Economist, опублікованому 27 березня, повідомив президент України Володимир Зеленський.

Журналістка запитала у глави держави, чого найбільше Україна хотіла б від Заходу.

"Літаки, танки і бронетранспортери", – відповів Зеленський. Він додав, що в Україні "їх не так багато, як треба".

За словами Зеленського, багато з військової техніки ЗСУ "взяли" в росіян, які "тікають", бо бояться українських солдатів.

Президент України зазначив, що у росіян "тисячі військових машин, і вони все йдуть, йдуть і йдуть", але "є міста, де стільки танків, що не виїхати" – "у них танкові затори". Зокрема – у вже відомій Чорнобаївці під Херсоном, де ЗСУ понад 10 разів обстріляли російських військових, пожартував Зеленський.

Він розповів, що Україна передала партнерам список військової техніки, яку вона шукає і яку вони мають – "ми знаємо, чого хочемо, де це є і скільки нам потрібно".

Але все "залежить від волі цих країн і від США, НАТО", наголосив Зеленський. Багато країн, особливо європейських, кажуть, що в них немає дозволу від НАТО, резюмував президент України.

Війна Росії проти України. Головне (оновлюється)

Контекст:

24 березня у Брюсселі (Бельгія) відбувся позачерговий саміт Північноатлантичного альянсу, присвячений нападу Росії на Україну, який почався 24 лютого. У комюніке за підсумками саміту наголошують, що НАТО має намір і надалі надавати всіляку допомогу та підтримку Україні для протистояння російському вторгненню.

Напередодні саміту, 23 березня, Рада ЄС вирішила подвоїти фінансування військової допомоги Україні до €1 млрд.