Невзоров: У Гундяєва, крім бомби, немає віри. Одні бомбослужіння бомбородиці

Невзоров: У РПЦ немає жодного іншого призначення, крім шовіністично-військового
Фото: nevzorovofficial / Instagram
Російський телеведучий і публіцист Олександр Невзоров переконаний, що в Україні має бути заборонено діяльність Російської православної церкви. Про це він заявив у інтерв'ю засновнику інтернет-видання "ГОРДОН" Дмитрові Гордону.

"Я не можу зрозуміти, чому РПЦ повністю на всій території України не заборонено і не анульовано",  – зазначив він.

На припущення, що розбірки між конфесіями під час війни роз'єднають українське суспільство, Невзоров сказав: "Я думаю, що зараз найзручніший час, щоб саме в реальності війни, коли не заведено звертати увагу на такі дрібниці й дурниці, це, може, і розумно робити".

РПЦ – це колосальна агентурна мережа, "крім усього іншого, хоч би яких зайчиків, цяць вони не вдавали", продовжив публіцист.

"У РПЦ немає жодного іншого призначення, крім шовіністично-військового. [Патріарх РПЦ Кирило, а в миру – Володимир] Гундяєв на блакитному оці, з дурною мордою починає пояснювати, що Росія "ніколи нікого не ображала". Але ми розуміємо, що улюблена пісенька там – "Была бы только бомба, и бомба помощнее". Крім бомби, там немає ні в що віри, що кожен акафіст – акафіст препобомбній бомбі й усе це бомбослужіння бомбородиці. Ми ж розуміємо, що вони – просто обслуга російського фашизму, який ще з часів ідеолога російського фашизму Достоєвського каже: "Бо цей народ – бомбоносець", – додав Невзоров.

Відео: В гостях у Гордона / YouTube

Контекст:

Патріарх РПЦ Кирило підтримав воєнне вторгнення Росії до України. У своїй проповіді на початку березня він виправдав вторгнення нібито захистом Донбасу. У червні Гундяєв заявив, що армія РФ воює в Україні через "внутрішнє почуття, виховане православною вірою", і нібито "захищає Росію на полі бою" в Україні.

За підтримку війни Великобританія ввела санкції проти патріарха Кирила. Санкції проти нього і ще сімох діячів РПЦ рекомендувала також запровадити Верховна Рада України. Православна церква України звернулася до вселенського патріарха Варфоломія з проханням позбавити Кирила престолу як одного із творців ідеології "русского мира".