"Незламний". Начальник адміністрації Бахмута показав, який вигляд має місто, яке штурмують окупанти. Відео

Бахмут регулярно обстрілюють російські війська
Скріншот: Олексій Рева / Facebook
5 грудня начальник Бахмутської міської військової адміністрації Донецької області Олексій Рева розмістив у Facebook відео з міста, у напрямку якого кілька місяців намагаються наступати російські окупанти.

"Незламний наш Бахмут", – прокоментував Рева.

У ролику показано руйнування житлових будинків і цивільної інфраструктури Бахмута. Відео також супроводжується оригінальним звуком – зокрема чути звуки обстрілів.

Контекст:

У районі Бахмута зараз "найбільш гаряче, найбільш болісно", казав президент України Володимир Зеленський у вечірньому зверненні 3 грудня. Бахмутський напрямок залишається найкривавішим, найжорстокішим і найважчим, це "ключова точка вирішення цієї війни", вважає спікер східного угруповання ЗСУ Сергій Череватий.

Згідно з останніми даними Генштабу, бахмутський напрямок – один із двох на лінії фронту, де РФ ще продовжує наступ. 29 листопада Череватий казав, що ЗСУ ведуть оборону в районі Бахмута в дуже важких умовах, але контролюють ситуацію.

За оцінкою американського Інституту дослідження війни, росіяни домоглися обмеженого просування до українського опорного пункту в Бахмуті, але дуже повільними темпами та з великими втратами. Росія фальсифікує заяви про наступ у районі Бахмута, щоб зобразити свої успіхи щонайменше в одному секторі, вважають аналітики.

У британській розвідці вважають, що у разі, якщо РФ зможе захопити місто, це буде мати обмежену оперативну цінність, хоча може дати змогу Росії загрожувати більшим містам – Краматорську та Слов'янську.

Оборона Бахмута триває уже п'ять місяців і ЗСУ можуть роками стримувати наступ окупантів на цьому напрямку, заявляв в інтерв'ю "Суспільному" військовий аналітик Том Купер 27 листопада.