Обстріли Донецької області. Протягом минулої доби загинув один мирний житель

З початку повномасштабного вторгнення РФ у Донецькій області загинуло 626 мирних жителів
Фото: Павло Кириленко / Донецька ОДА (ОВА) / Telegram

Минулої доби внаслідок обстрілів Донецької області російськими окупантами загинув один мирний житель. Про це 19 липня у Telegram заявив голова обласної військової адміністрації Павло Кириленко.

"Росія вбиває цивільних! За 18 липня росіяни вбили одного мирного жителя Донецької області – в Авдіївці", – написав Кириленко.

За словами голови ОВА, ще двоє людей дістали поранення.

З початку повномасштабного вторгнення РФ у Донецькій області загинуло 626 мирних жителів, ще 1610 осіб дістали поранення.

"Наразі неможливо встановити точну кількість жертв у Маріуполі та Волновасі. За кожен злочин на нашій землі росіяни будуть відповідати!" – наголосив Кириленко.

Війна Росії проти України. Головне (оновлюється)

Контекст:

На початку квітня ЗСУ вигнали окупантів із північних областей України, із середини квітня загарбники зосередили сили на сході України.

"Російські війська розпочали битву за Донбас, до якої давно готувалися", – говорив президент України Володимир Зеленський. Він наголошував, що українці захищатимуться і "питання лише часу – коли вся територія держави буде звільнена".

На Донбасі окупанти намагаються повністю захопити Луганську область. Останнє велике місто регіону, Лисичанськ, ЗСУ покинули 3 липня.

Донецьку область Збройні сили України контролюють на 45%, говорив Кириленко 2 липня.