Обстріли Донецької області. Окупанти поранили п'ятьох мирних жителів, пошкоджено десятки житлових будинків

Російські загарбники регулярно обстрілюють населені пункти Донецької області
Фото: Павло Кириленко / Донецька ОДА (ОВА) / Telegram

Російські окупанти за минулу добу обстріляли низку населених пунктів Донецької області. Про це 7 травня у Telegram повідомив голова обласної військової адміністрації Павло Кириленко.

Уночі росіяни вдарили безпілотниками по Дружківці, там пошкоджено три приватні будинки, обійшлося без жертв.

На волноваському напрямку поранено мирного жителя у Максимівці Вугледарської громади. Сім разів під обстріл "Смерчами" потрапляли околиці Комара.

На донецькому напрямку ворог двічі з артилерії обстріляв Курахівську громаду – снаряди прилетіли у приватний сектор, ніхто не постраждав.

"На горлівському напрямку Часів Яр чотири рази потрапив під обстріли – пошкоджено вісім будинків. У Торецькій громаді пошкоджено вісім будинків і поранено двох людей – у Нью-Йорку та Північному", – зазначив Кириленко.

На лисичанському напрямку пошкоджено інфраструктурний об'єкт у Сіверську і чотири будинки в Ямполі Лиманської громади.

Загалом за добу російські загарбники поранили п'ятьох жителів Донецької області.

Контекст:

РФ розв'язала війну проти України у 2014 році, коли окупувала Крим і частину Донецької та Луганської областей. 24 лютого 2022 року Росія розпочала повномасштабне вторгнення в Україну з північного, східного та південного напрямків.

У квітні сили оборони України вигнали окупантів із північних областей України, восени деокупували частину Херсонської, Миколаївської і Харківської областей.

Найінтенсивніші бої зараз тривають на Донбасі. За даними Генштабу станом на 7 травня, противник і далі зосереджує головні зусилля на лиманському, бахмутському, авдіївському та мар'їнському напрямках. Тривають важкі бої за Бахмут і Мар'їнку.