Обстріли Харківської області. Окупанти поранили трьох мирних жителів, горіли склади із зерном

Російські загарбники атакували три райони області: Чугуївський, Куп'янський і Харківський
Фото: Олег Синєгубов, голова Харківської ОДА / Telegram

Російські окупанти минулої доби обстріляли населені пункти Харківської області, розташовані поряд із лінією зіткнення й кордоном із РФ. Про це 15 листопада в Telegram заявив голова обласної військової адміністрації Олег Синєгубов.

За його словами, загарбники атакували три райони області: Чугуївський, Куп'янський і Харківський.

"У селі Вовчанські Хутори Чугуївського району внаслідок обстрілів пошкоджено кілька приватних домоволодінь. У селі Болдирівка Куп'янського району через обстріли горіли склади із зерном", – написав Синєгубов.

У Куп'янському районі дістали поранення двоє жінок 66 і 62 років та чоловік 50 років.

За інформацією Синєгубова, напередодні біля залізничної станції Цупівка на міні підірвалося троє працівників залізниці. Їх шпиталізовано з пораненнями, медики оцінюють їхній стан як середньої тяжкості.

Також у районі села Безруки приблизно о 15.00 на міні підірвався автомобіль "Харківобленерго", поранення дістав 41-річний електромонтер. Його стан – середньої тяжкості.

Окрім цього, голова ОВА повідомив, що піротехніки ДСНС продовжують розмінування території області. Протягом доби знешкоджено 141 вибухонебезпечний предмет.

Війна Росії проти України. Головне (оновлюється)

Контекст:

Російські війська перебувають на території Харківської області з початку відкритого вторгнення в Україну 24 лютого. Обласний центр їм захопити не вдалося, окупантів відкинули, але вони періодично завдають по Харкову ракетних ударів.

Станом на 25 жовтня під окупацією залишалося менше ніж 2% території Харківської області (до контрнаступу ЗСУ було 32%), повідомляв Синєгубов.