Окупанти 30 вересня обстріляли 12 міст і сіл Донецької області з мінометів, артилерії, "Ураганів" та "Градів" – поліція

Унаслідок обстрілів знищено або пошкоджено 14 житлових будинків, дитячий садок, магазин та інші цивільні об'єкти
Фото: Поліція Донецької областіт / Facebook
Російські окупанти 30 вересня атакували 12 населених пунктів Донецької області. Про це повідомили вранці 1 жовтня у регіональному управлінні поліції.

"Російські війська відкрили вогонь по житловому сектору. Є поранені та загиблі мирні мешканці. Ворог застосував проти мирного населення міномети, РСЗВ "Ураган", "Град", артилерію", – ідеться в повідомленні.

Окупанти атакували міста Авдіївка, Бахмут, Торецьк, Сіверськ, Костянтинівка, Вугледар, Красногорівка, селище Північне, села Новокалинове, Карлівка, Максимільянівка, Бердичі.

Знищено або пошкоджено 23 цивільні об'єкти – 14 житлових будинків, дитячий садок, магазин, гаражі, господарську споруду, автомобіль.

Поліція та СБУ відкрили кримінальні провадження за ст. 438 (порушення законів та звичаїв війни) Кримінального кодексу України.

Контекст:

За даними голови ОВА Павла Кириленка, від початку російського вторгнення в регіоні загинуло 913 людей, 2294 було поранено.

Донецьку область Збройні сили України контролюють на 45%, говорив Кириленко 26 серпня.

Наприкінці серпня на початку вересня українські військові почали контрнаступ на півдні та сході країни і до 23 вересня на сході звільнили, за словами президента, приблизно 9 тис. км&³2; території. ЗСУ просунулися, зокрема, в Донецькій області.

30 вересня президент повідомив про "суттєві результати на сході", зокрема, звільнення селища Ямпіль поблизу Лимана.