На окупованій території Донецької області "влада" хоче відправити 250 ув'язнених на передову – Генштаб

Окупанти відправляють воювати ув'язнених, повідомили у Генштабі ЗСУ
Фото: depositphotos.com
Росіяни на тимчасово окупованих територіях Донецької області проводять призов і підготовку 250 ув'язнених. Про це повідомив Генштаб Збройних сил України у Facebook 29 вересня.

"Керівництво російських окупаційних військ усіма наявними способами продовжує здійснювати спроби відновлення боєздатності підрозділів, що зазнали втрат у боях на території України. Так, на тимчасово окупованій території Донецької області так звана місцева влада проводить призов і підготовку ще 250 в'язнів", – ідеться у повідомленні.

За даними Генштабу, найближчими днями їх спрямують на доукомплектування підрозділів на передових позиціях.

Війна Росії проти України. Головне (оновлюється)

Контекст:

21 вересня президент Росії Володимир Путін оголосив, що підписав указ про часткову мобілізацію у Росії для поповнення військ, які вторглися в Україну. Міністр оборони РФ Сергій Шойгу уточнив, що призвати мають приблизно 300 тис. осібВодночас росЗМІ повідомляли, що під призов може потрапити 1,2 млн людей.

Шойгу і Путін стверджували, що мобілізовуватимуть лише резервістів (тобто громадян, які пройшли строкову службу або навчання на військовій кафедрі у ВНЗ), що мають військово-облікову спеціальність і бойовий досвід. Однак в указі цього не задокументували, і навіть місцева влада у РФ визнає, що мобілізує і "громадян, яких не мають призивати".

Досі у Росії проводили приховану мобілізацію. За даними ЗМІ та правозахисників, на війну в Україні вербують ув'язнених у колоніях, обвинувачених, які перебувають у СІЗО, бездомних.

Також окупанти влаштували примусову мобілізацію на тимчасово зайнятих ними територіях Донецької і Луганської областей, повідомляла українська розвідка.