Окупанти мобілізують цивільних із підрозділів Чорноморського флоту в Севастополі – Генштаб ЗСУ

З 20 січня російським військовим комісаріатам визначено завдання заповнити втрати РФ у війні проти України завдяки цивільним, зазначили у Генштабі ЗСУ
Фото: mil.rk.gov.ru (ілюстративне)
Росія продовжує заходи прихованої мобілізації завдяки місцевим жителям – громадян України на тимчасово окупованій території українського півострова Крим.

Про це у вечірньому зведенні у Facebook поінформував Генштаб ЗСУ.

"У місті Севастополь з 20 січня російським військовим комісаріатам визначено завдання поповнити втрати Росії у так званій "спеціальній військовій операції" за рахунок місцевих цивільних осіб з підрозділів Чорноморського флоту", – ідеться у повідомленні.

Зазначають, що всім цивільним працівникам визначено заповнити форми, вказавши відомості про військове звання в запасі і наявність посвідчення водія.

За даними Генштабу станом на ранок 24 січня, ЗСУ з початку повномасштабного вторгнення РФ знищили приблизно 122 170 російських окупантів.

Війна Росії проти України. Головне (оновлюється)

Контекст:

Росія фактично проводить мобілізацію на окупованих територіях України, повідомляв речник Міністерства оборони України Олександр Мотузяник 3 листопада 2022 року. За його словами, росіяни проводять облави на чоловіків призовного віку, їх примусово допроваджують до військкоматів.

За даними Генштабу ЗСУ, окупанти ходять по домівках у пошуках чоловіків. В окремих районах тимчасово окупованої території Луганської області фіксують випадки вимагання грошей за можливість уникнути мобілізації.

Через брак живої сили окупанти мобілізують у Донецькій області людей з інвалідністю, а у тимчасово захопленому Севастополі у військкомати викликають IT-фахівців та фінансистів, поінформували у Генштабі ЗСУ.