Окупанти наступають у районі Бахмута і зміцнюють угруповання на криворізькому напрямку – Генштаб ЗСУ

На запорізькому напрямку триває перегрупування ворожих військ
Фото: ЕРА

Російські окупанти ведуть наступальні дії в напрямку Бахмута Донецької області. Про це 1 серпня у Facebook поінформував Генеральний штаб Збройних сил України.

На харківському напрямку противник завдав авіаційного удару біля Мосьпанового.

На слов'янському напрямку розвідувальна група окупантів безуспішно намагалася уточнити розміщення позицій українських військ у напрямку Мазанівки й вимушено відійшла.

На краматорському напрямку ворог завдав авіаударів біля Григорівки та Спірного.

На бахмутському напрямку противник завдав авіаційного удару біля Кодеми. Загарбники намагалися провести розвідку позицій ЗСУ в напрямку Яковлівки, розвідгрупу окупантів було знешкоджено.

"Також противник намагався вести штурмові дії в напрямках Вершини й Соледара, успіху не мав, відійшов. Веде наступ у напрямку Бахмута, бойові дії тривають", – ідеться в повідомленні.

На авдіївському напрямку окупанти завдали авіаударів біля Веселого та вели безуспішні штурмові дії в напрямку населеного пункту Піски.

На новопавлівському і запорізькому напрямках ворог вів обстріли зі ствольної та реактивної артилерії, а також завдав низку авіаційних ударів неподалік Мар'їнки, Новомихайлівки, Вугледара, Щербаків, Малих Щербаків і Новоандріївки.

Окупанти провели розвідку боєм у напрямку Мар'їнки, успіху не мали й відійшли. На запорізькому напрямку триває перегрупування ворожих військ.

На південнобузькому напрямку загарбники з артилерії обстріляли Миколаїв та завдали авіаційного удару неподалік Ольгиного.

У Генштабі зазначили, що противник зміцнює своє угруповання військ на криворізькому напрямку.

Війна Росії проти України. Головне (оновлюється)

Контекст:

Росія розпочала повномасштабну війну проти України 24 лютого. На початку квітня окупантів вигнали з північних областей України, бої точаться на сході та півдні країни.

На Донбасі окупанти намагаються повністю захопити Луганську область. Останнє велике місто регіону – Лисичанськ – ЗСУ покинули 3 липня.

У МВС України вважають, що захопити Донецьку область окупантам буде "набагато складніше", ніж Луганську .

Донецьку область Збройні сили України контролюють на 45%, говорив голова обладміністрації Павло Кириленко 2 липня.