Окупанти обстріляли Грушівку Харківської області, серед постраждалих – четверо дітей – Синєгубов

Синєгубов: Російські окупанти здійснили черговий теракт у Харківській області, від якого постраждали діти
Фото: Олег Синєгубов / Facebook
Російські війська 20 вересня обстріляли село Грушівка Куп'янського району Харківської області, серед постраждалих є діти. Про це повідомив голова обласної військової адміністрації Олег Синєгубов у Telegram.

"Російські окупанти здійснили черговий теракт у Харківській області, від якого постраждали діти. Унаслідок обстрілу села Грушівка Куп'янського району двоє людей загинули. Поранення отримали дев'ятеро мирних мешканців. У тому числі четверо дітей. Інформація доповнюється", – заявив він.

Синєгубов повідомив, що поранених госпіталізовано, медики оцінюють їхній стан як середньої тяжкості.

Війна Росії проти України. Головне (оновлюється)

Контекст:

На початку вересня українські військові розпочали контрнаступ, зокрема на харківському напрямку. Упродовж останніх днів ЗСУ взяли під контроль сотні населених пунктів у Харківській області. Зокрема, звільнено Балаклію, українські підрозділи зайшли до Куп'янська та Ізюма, триває звільнення населених пунктів Куп'янського та Ізюмського районів.

16 вересня в Офісі президента повідомляли, що в Харківській області деокуповано 421 населений пункт.

За даними Міноборони України станом на 14 вересня, починаючи із 6 вересня ЗСУ вдалося звільнити в Харківській області приблизно 8,5 тис. км&³2; території та орієнтовно 150 тис. українців.