Окупанти обстріляли Одесу під час візиту Шмигаля та глави Євроради

Шмигаль та Мішель були змушені перервати зустріч, щоб сховатися від обстрілів
Фото: ЕРА
Російські окупанти обстріляли Одесу під час спільного візиту до міста прем'єр-міністра України Дениса Шмигаля та глави Європейської ради Шарля Мішеля. Про це 9 травня повідомив у Telegram український прем'єр.

"Бомбардування Одеси російськими ракетами відбувається практично щодня, як і сьогодні – прямо під час нашого з Шарлем Мішелем візиту", – написав Шмигаль.

Він повідомив, що відвідав із Мішелем будинок, у якому 23 квітня внаслідок обстрілу загинули жінка, її тримісячна донька та мати.

"На жаль, гинуть мирні люди. Відвідали одне з таких місць – зруйнований російською ракетою житловий будинок, де загинули тримісячна дівчинка, її мама й бабуся. Жахливе горе, яке прийшло в цю та ще тисячі українських родин. Маємо зупинити Росію і притягнути її до відповідальності. Європейський союз поряд із нами в цій боротьбі", – наголосив прем'єр.

Про те, що Шмигаль і Мішель "були змушені перервати зустріч, щоб сховатися, оскільки ракети знову влучили в Одеський регіон", повідомила телекомпанія CNN із посиланням на представника Євросоюзу.

Про обстріли Одеси розповів у Telegram також голова Одеської ОВА Максим Марченко. Він зазначив, що удару було завдано з території анексованого Криму.

"Ворог наніс ракетний удар із тимчасово окупованої території Криму береговим комплексом "Бастіон". Пошкоджено об'єкти інфраструктури одного з районів області. Ось так вони святкують День Перемоги. Єдине, що перемогли окупанти, – це здоровий глузд та людяність", – сказав Марченко.

Війна Росії проти України. Головне (оновлюється)

Контекст:

Від початку повномасштабного вторгнення в Україну (з 24 лютого) Росія обстрілює цивільну і промислову інфраструктуру в Одесі та Одеській області, останнім часом ракетні удари почастішали, частина ракет збиває ППО. Зокрема, лише 28 квітня було збито три з трьох ракет, випущених по Одеському району.

Того самого дня окупанти обстріляли одеський аеропорт, пошкодивши злітну смугу.

2 травня окупанти втретє завдали ракетного удару по мосту через Дністровський лиман, зруйнувавши його. Внаслідок ракетного удару по Одесі 2 травня загинула 13-річна дитина.

7 травня Росія атакувала Одеську область чотирма, а пізніше шістьма ракетами. 8 травня окупанти продовжили обстріли регіону, частину ракет збила ППО.