Окупанти обстріляли Святогірську лавру, поранено сімох людей – Офіс генпрокурора України

Окупанти кілька разів обстрілювали Святогірську лавру, у якій ховаються біженці
Фото: depositphotos.com
4 травня російська окупаційна армія завдала авіаудару по Святогірську Донецької області. Про це поінформував Офіс генпрокурора України в Telegram.

"Під приціл окупантів потрапила Свято-Успенська Святогірська лавра, яка нині є притулком для біженців від російської збройної агресії. У результаті обстрілу території Лаври пошкоджено будівлю гуртожитку. Поранення, за попередніми даними, отримали семеро громадян", – зазначено в повідомленні.

Повну інформацію про постраждалих і пошкоджену інфраструктуру встановлюють.

Правоохоронці відкрили провадження за фактом порушення законів та звичаїв війни (ст. 438 Кримінального кодексу України).

Війна Росії проти України. Головне (оновлюється)


Контекст:

12 березня окупанти вже обстрілювали Святогірську лавру. Вибуховою хвилею було пошкоджено приміщення Лаври, у яких проживали ченці та біженці.

3 травня президент України Володимир Зеленський, виступаючи перед парламентом Албанії, повідомив, що армія РФ знищила чи пошкодила в Україні 86 релігійних об'єктів. "Це церкви, мечеті, молитовні будинки. Російська армія не намагається вберегти від своїх обстрілів навіть об'єкти російської ж церкви. Це повне забуття моралі. Повна відмова від загальнолюдських цінностей. Повне невизнання життя як безумовної цінності", сказав Зеленський.