Окупанти обстріляли сєвєродонецький "Азот", загинуло чотири особи – голова обладміністрації

Гайдай зазначив, що на "Азоті" є бомбосховища
Фото: Сергій Гайдай / Луганська ОДА (ОВА) / Telegram
Уранці 24 травня російські окупанти завдали удару по об'єднанню "Азот" у Сєвєродонецьку Луганської області, поінформував у Telegram голова обласної військової адміністрації Сергій Гайдай.

"Сьогодні зранку росіяни знову відкрили вогонь по території об'єднання "Азот", де (про це відомо всім) облаштовані декілька бомбосховищ. Як наслідок, загинули чотири людини", – написав він.

Голова ОВА зазначив, що внаслідок ранкового обстрілу загинула ще одна особа, її тяжко поранили в центральній частині Сєвєродонецька і вона померла під час надання їй допомоги.

"Щільність і кількість обстрілів зростає щодня. Ворог усі сили спрямував на захоплення Сєвєродонецька й Лисичанська. Але за три місяці ледве просунувся. Тому й продовжує обстрілювати міста, особливо місця скупчення людей", – пояснив Гайдай.

Війна Росії проти України. Головне (оновлюється)

23 травня у Сєвєродонецьку внаслідок обстрілів із боку російських військ загинуло четверо людей, повідомляв Гайдай.

Контекст:

Із середини квітня окупанти зосередилися на наступі на сході України. "Російські війська розпочали битву за Донбас, до якої давно готувалися", – говорив президент України Володимир Зеленський. Він заявляв, що українці захищатимуться і "питання тільки часу, коли вся територія держави буде звільнена".

28 квітня Генштаб ЗСУ повідомив, що окупанти нарощують темпи проведення наступальної операції в Україні. На думку Зеленського, Росія "робить усе, щоб знищити будь-яке життя" у Донецькій і Луганській областях.

29 квітня Зеленський заявляв, що окупанти хочуть перетворити на руїни Лисичанськ, Сєвєродонецьк, Попасну та інші міста Луганської області.

15 травня Гайдай повідомив, що Україні підконтрольні 10% території Луганської області.