Окупанти в Харкові обстріляли двір житлового будинку, поранено двох дорослих і двох дітей

Ворожий удар пошкодив комунікації будинку
Фото: Головне управління ДСНС України в Харківській області / Facebook (архів)
Приблизно о 3.30 16 вересня російські окупаційні війська обстріляли два райони Харкова. Про це в Telegram повідомив голова Харківської обласної військової адміністрації Олег Синєгубов.

За його інформацією, у Слобідському районі міста окупанти поцілили в землю біля двоповерхового житлового будинку. Унаслідок удару було пошкоджено комунікації, у дворі горів автомобіль. Легкі осколкові поранення дістали двоє дорослих і двоє дітей (п'яти й 17 років). Госпіталізації вони не потребували.

У Київському районі Харкова російська ракета влучила в одноповерхову будівлю. За попередніми даними, постраждалих немає.

Контекст:

Наприкінці серпня на початку вересня українські військові розпочали контрнаступ на півдні та сході країни.

14 вересня заступниця міністра оборони України Ганна Маляр повідомила, що під час контрнаступу Збройних сил України в Харківській області було деокуповано орієнтовно 388 населених пунктів. Також за даними Міноборони України станом на 14 вересня, починаючи із 6 вересня ЗСУ вдалося звільнити в Харківській області приблизно 8,5 тис. км&³2; території та орієнтовно 150 тис. українців.

14 вересня голова Харківської обласної військової адміністрації Олег Синєгубов повідомив, що під окупацією залишається 6% території Харківської області, тоді як до контрнаступу українських військових було окуповано 32% області.