РФ застосувала проти України понад 3800 ракет – Зеленський

РФ застосовує для обстрілів по Україні різні типи ракет
Фото: EPA
Росія випустила по території України понад 3800 ракет. Про це повідомив президент України Володимир Зеленський у зверненні 15 вересня, опублікованому на його сайті.

"Держава-терорист застосувала проти нас уже понад 3800 різних ракет. Але жодна ракета не наблизить Росію до її мети. Підкорення України не буде. І кожна ракета наближає Росію до більшої міжнародної ізоляції, до більшої економічної деградації та до ще чіткішого історичного засудження",  заявив президент.

Війна Росії проти України. Головне (оновлюють)

Контекст:

Росія розпочала повномасштабне вторгнення в Україну 24 лютого з масованого удару високоточними ракетами по українських військових об'єктах і далі випускає ракети по Україні практично щодня.

Спікер командування Повітряних сил ЗСУ Юрій Ігнат 13 липня зазначав, що Росія використала в Україні всі види свого ракетного озброєння.

Скорочення кількості запусків окупантами сучасних ракет і перехід до використання менш точних із "радянських" запасів у ГУР МО, британській розвідці та Повітряних силах ЗСУ фіксують із червня.

30 серпня журналісти The Insider опублікували розслідування, в якому стверджували, що до кінця 2022 року в Росії буде гострий дефіцит снарядів, артилерії та бронетехніки.

У липні в ГУР Міноборони заявляли, що Росія від початку повномасштабного вторгнення в Україну використала 5560% довоєнних запасів своїх високоточних ракет.