Вілкул від імені громади Кривого Рогу вимагає визнати Росію країною-терористом

Росіяни вдарили крилатими ракетами по об'єктах критичної інфраструктури Кривбасу, які пов'язані винятково із цивільним населенням, зазначив Вілкул
Фото: president.gov.ua
Окупаційні війська Росії 15 вересня скоїли черговий терористичний акт у Кривому Розі Дніпропетровської області.

Про це у Facebook повідомив голова Криворізької військової адміністрації Олександр Вілкул.

"Знову терористичний акт. Удари крилатими ракетами по об'єктах критичної інфраструктури Кривбасу, пов'язаних виключно із цивільним населенням. Без втрат", – написав він.

За словами Вілкула, у Кривому Розі вже реалізують "план ліквідації наслідків руйнівного удару, задіяні всі аварійні та рятувальні служби, ресурс комунальних і промислових підприємств".

"Від імені територіальної громади Кривого Рогу ми вже не просимо, а вимагаємо від цивілізованих країн світу визнати Росію країною-терористом!" – резюмував голова Криворізької військової адміністрації.

Війна Росії проти України. Головне (оновлюється)

Контекст:

РФ 14 вересня двічі за вечір атакувала ракетами Кривий Ріг, повідомив Вілкул. Після цього кілька районів Кривого Рогу залишилися без води.

Ракетний удар РФ по гідротехнічних спорудах у Кривому Розі – це спроба затопити місто, заявив президент України Володимир Зеленський. За словами Вілкула, окупанти випустили шість ракет по греблі Карачунівського водосховища.

В Офісі президента попередили про ризик підтоплення будинків у приватному секторі Інгулецького та Центрально-Міського районів – на місці удару фіксують витік води 100 м&³3;/с. У цих районах міста оголосили евакуацію.

За даними Дніпропетровської ОВА, по Кривому Розі росіяни вдарили ракетами "Кинжал" і "Іскандер". У підсумку в місті було підтоплено 112 приватних будинків і дворів.

15 вересня приблизно о 17.00 Вілкул проінформував про черговий удар окупантів по району гідротехнічних споруд Кривого Рогу і другий за добу. Він зазначив, що всього було два прильоти.