Росіяни знову влучили ракетами по гідротехнічних спорудах у Кривому Розі – Дніпропетровська ОВА

Окупанти навмисно тероризують Кривий Ріг нескінченними атаками, зазначив Резніченко

Скріншот: Служба безпеки України / Facebook (наслідки обстрілу окупантів 14 вересня)
Російські окупанти вдень 15 вересня знову атакували ракетами гідротехнічні споруди у Кривому Розі Дніпропетровської області.

Про це у Facebook повідомив голова Дніпропетровської обласної військової адміністрації (ОВА) Валентин Резніченко.

"У нас укотре прильоти у Кривому Розі. Росіяни знову поцілили ракетами по гідротехнічних спорудах. Попередньо, люди не постраждали. На місці ударів працюють рятувальники та аварійні служби", – написав керівник ОВА.

За словами Резніченка, ворог "умисно тероризує безкінечними атаками".

Про черговий удар окупантів по району гідротехнічних споруд Кривого Рогу і другий за добу 15 вересня інформував голова Криворізької військової адміністрації Олександр Вілкул. Він зазначив, що всього було два прильоти.

Війна Росії проти України. Головне (оновлюється)

Контекст:

РФ 14 вересня двічі за вечір атакувала ракетами Кривий Ріг, повідомив Вілкул. Після цього кілька районів Кривого Рогу залишилися без води.

Ракетний удар РФ по гідротехнічних спорудах у Кривому Розі – це спроба затопити місто, заявив президент України Володимир Зеленський. За словами Вілкула, окупанти випустили шість ракет по греблі Карачунівського водосховища.

В Офісі президента попередили про ризик підтоплення будинків у приватному секторі Інгулецького і Центрально-Міського районів – на місці удару фіксували витік води 100 м&³3;/с. У цих районах міста оголосили евакуацію.

За даними Дніпропетровської ОВА, по Кривому Рогу росіяни вдарили ракетами "Кинжал" і "Іскандер". У підсумку в місті підтопили 112 приватних будинків і дворів.

У ДСНС повідомили 15 вересня, що рівень води в річці Інгулець у районі Кривого Рогу впав на 0,5 м і в наступні години падатиме.