Рівень води в річці Інгулець у районі Кривого Рогу впав на 0,5 м і в наступні години падатиме – ДСНС

У Кривому Розі з 30 вулиць у зоні ризику підтоплення евакуювали кілька сотень людей, зазначив Вілкул
Фото: ТРК "Рудана" Кривой Рог / Facebook
Рівень води у річці Інгулець після ракетного удару окупантів 14 вересня по гідротехнічній споруді у Кривому Розі (Дніпропетровська область) стрімко падає.

Про це 15 вересня на спільному брифінгу з керівником Криворізької військової адміністрації Олександром Вілкулом повідомив голова ГУ ДСНС України у Дніпропетровській області Андрій Кульбач. Відеозапис заходу опублікували у Facebook ТРК "Рудана".

"Вода прибувала кожну годину на 40 см і сягнула 2 м у деяких місцях. Зараз рівень води впав на 50 см і в наступні години він буде падати, адже вода в русло річки Інгулець надходить набагато менше", – сказав Кульбач.

За його словами, вода ще залишається у льохах і приватних дворах, її потрібно буде відкачувати за допомогою мотопомп.

Як зазначив Вілкул, із 30 вулиць у зоні ризику підтоплення евакуювали кілька сотень людей.

Голова Криворізької військової адміністрації розповів, що після того, як через ракетний удар почався неконтрольований витік води, в місті терміново здійснили два підриви дамби внизу за течією Інгульця, щоб розширити пропускну спроможність річки.

Війна Росії проти України. Головне (оновлюється)

Контекст:

РФ 14 вересня двічі за вечір атакувала ракетами Кривий Ріг, повідомив Вілкул. Після цього кілька районів Кривого Рогу залишилися без води.

Ракетний удар РФ по гідротехнічних спорудах у Кривому Розі – це спроба затопити місто, заявив президент України Володимир Зеленський. За словами Вілкула, окупанти випустили шість ракет по греблі Карачунівського водосховища.

В Офісі президента попередили про ризик підтоплення будинків у приватному секторі Інгулецького та Центрально-Міського районів – на місці удару фіксували витік води 100 м&³3;/с. У цих районах міста оголосили евакуацію.

За даними Дніпропетровської ОВА, по Кривому Розі росіяни вдарили ракетами "Кинжал" та "Іскандер". У підсумку в місті підтопило 112 приватних будинків і дворів.