Окупанти вдруге за день ракетами обстріляли Кривий Ріг, два прольоти в районі гідротехнічних споруд – Вілкул

Вілкул закликав жителів Кривого Рогу не знімати і не викладати в соцмережі наслідки ракетного удару окупантів
Фото: Олександр Вілкул / Facebook
Російські окупаційні війська вдруге за добу 15 вересня завдали ракетного удару по Кривому Розі Дніпропетровської області.

Про це у Telegram повідомив голова Криворізької військової адміністрації Олександр Вілкул.

"Кривий Ріг – ракетний удар. Залишайтеся в укриттях. Нічого не знімайте та не викладайте у соцмережі. Знову два прольоти в районі гідротехнічних споруд", – написав він.

Російські війська обстріляли крилатою ракетою Кривий Ріг також приблизно о 13.00, повідомляв Вілкул. За його словами, постраждало промислове підприємство.

Війна Росії проти України. Головне (оновлюється)

Контекст:

РФ 14 вересня двічі за вечір атакувала ракетами Кривий Ріг, повідомив Вілкул. Після цього кілька районів Кривого Рогу залишилися без води.

Ракетний удар РФ по гідротехнічних спорудах у Кривому Розі – це спроба затопити місто, заявив президент України Володимир Зеленський. За словами Вілкула, окупанти випустили шість ракет по греблі Карачунівського водосховища.

В Офісі президента попередили про ризик підтоплення будинків у приватному секторі Інгулецького і Центрально-Міського районів – на місці удару спостерігався витік води 100 м&³3;/с. У цих районах міста оголосили евакуацію.

За даними Дніпропетровської ОВА, по Кривому Розі росіяни вдарили ракетами "Кинжал" та "Іскандер". Через це в місті підтопило 112 приватних будинків та дворів.

У ДСНС повідомили 15 вересня, що рівень води в річці Інгулець у районі Кривого Рогу впав на 0,5 м і наступні години падатиме.