Окупанти у Мелітополі змушують жителів "голосувати" замість родичів і сусідів на псевдореферендумі – мер

Окупанти "під дулами автоматів і через погрози" намагаються "намалювати" щось схоже на явку на псевдореферендумі у Мелітополі, зазначив Федоров
Фото: РИА "Мелитополь" / Facebook
Російські окупанти змушують жителів тимчасово захопленого Мелітополя Запорізької області "голосувати" замість своїх родичів і сусідів на псевдореферендумі.

Про це 26 вересня у Telegram повідомив мер міста Іван Федоров.

"Циркове видовище під назвою "референдум" продовжується на окупованих територіях. Через катастрофічно низьку явку "виборців" члени окупаційних "виборчкомів" у Мелітополі почали повторний поквартирний і подомовий обхід, – написав мер. – Малочисельних мешканців міста, які все ж таки відчинили двері самозванцям, змушують "голосувати" за відсутніх членів родини і сусідів. За тих, хто евакуювався з окупації".

За словами Федорова, окупанти "під дулами автоматів і через погрози" намагаються "намалювати" хоч щось схоже на явку на псевдореферендумі".

"Однак картинка навіть для ворожих пропагандистів не клеїться – своє ставлення до цього спектаклю мешканці окупованих територій вже висловили", – резюмував міський голова Мелітополя.

Війна Росії проти України. Головне (оновлюється)

Контекст:

Після нападу на Україну російські окупаційні війська захопили частину території Запорізької області. 26 лютого після боїв зі Збройними силами України окупанти зайшли до 150-тисячного Мелітополя.

Федоров повідомив уранці 23 вересня у Telegram про вибух у місті. Він зазначив, що люди бояться виходити з дому і цей страх на руку окупантам: у перший день подомового "голосування" на псевдореферендумі росіянам потрібно, щоб усі тихо сиділи вдома.

Напередодні "референдуму", як повідомляв Федоров, 22 вересня окупанти влаштували теракт у Мелітополі, щоб звинуватити в ньому українську владу.

Із 23-го до 27 вересня на тимчасово окупованих територіях Запорізької, Херсонської, Донецької і Луганської областей України проводять псевдореферендуми щодо приєднання регіонів до Росії. Україна та міжнародна спільнота заздалегідь заявили, що не визнають результатів цього незаконного голосування і воно не матиме жодної юридичної сили з погляду міжнародного права. Президент РФ Володимир Путін, зі свого боку, заявив, що Росія підтримає "референдуми" і визнає їхні результати.