Окупанти у захоплених містах вигадали новий метод мобілізації: обмінюють інформацію про чоловіків на їжу – Гайдай

Окупанти захопили практично всю Луганську область
Фото: Луганська ОВА / Гайдай Сергій / Telegram
У захоплених містах Луганської області ворог вдається до нових методів примусової мобілізації – купує за гроші або продукти інформацію про чоловіків у людей похилого віку, а також залишає "засідки" біля під'їздів. Про це повідомив 13 серпня голова Луганської ОВА Сергій Гайдай.

"Під час обходів багатоповерхівок вони втираються в довіру до літніх людей, пропонуючи тим невеличкі суми грошей або харчі в обмін на інформацію про чоловіків призовного віку. Залишають на чергування біля закритих під’їздів військових, які чекають, що хтось із мешканців чоловічої статі або вийде, або спробує повернутися додому", – написав він.

За словами Гайдая, бойовики "ЛНР", які займаються примусовим призовом, пересуваються всередині міст лише у балаклавах, щоб не впізнали сусіди та знайомі, на яких вони полюють.

Війна Росії проти України. Головне (оновлюється)

Контекст:

На Донбасі окупанти намагаються повністю захопити Луганську область. Останнє велике місто регіону, Лисичанськ, ЗСУ покинули 3 липня. Під контролем українських військових залишається два села в Луганській області, казав Гайдай 17 липня. 13 серпня він повідомив, що росіяни й досі не можуть захопити останні кілька кілометрів регіону.

Гайдай поінформував, що у тимчасово окупованих районах Луганської області мобілізацію проводять у громадських місцях, а також під час робіт із розбирання завалів. За його інформацією, місцевих учителів викликають із відпустки, щоб вони носили повістки.

1 серпня окупанти влаштували нову хвилю примусової мобілізації на тимчасово зайнятих ними територіях Донецької та Луганської областей, повідомила українська розвідка.